fbpx
Praktijkruimte met een massagestoel waar door middel van massage pijnverlichting bewerkstelligd wordt

Ik zie veel mensen met (chronisch) pijn in mijn praktijk. Deze mensen hebben fibromyalgie, spanningshoofdpijn, restklachten na bijvoorbeeld een frozen shoulder of andere chronische pijn. Dit kan de levenskwaliteit flink beïnvloeden. Veelal kan massage het strakke gevoel in de spieren verminderen maar ook pijnverlichting geven. Hiervoor gebruik ik een combinatie van verschillende massagevormen zoals:
Zorgmassage;
Bindweefselmassage;
Ontspanningsmassage;
Fibromyalgie massage;
Hot Stone massage.

Gedurende de massage kan ik tips geven om de houding aan te passen of rekoefeningen zodat de klachten blijvend kunnen verbeteren.
Als je wilt kijken we samen naar trainingsmogelijkheden om je spieren te versterken en toekomstige klachten preventief te voorkomen.

Ik stel je tijdens de eerste afspraak enkele vragen over de aard en achtergrond van de klachten en de algehele gezondheid. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Vervolgens ga ik meteen masseren. Naast de gebieden waar de klachten zich uiten kijk ik ook naar spieren die een directe of indirecte invloed hebben op het klachtengebied. Als ik daar ook spierspanning tegenkom, masseer ik deze meteen mee.
Na de massage is het belangrijk om goed water te drinken. De afvalstoffen die tijdens de massage vrijkomen uit de spieren en het weefsel moeten afgevoerd worden. De eerste twee dagen kan een beurs gevoel ontstaan. Over het algemeen is dit met name na de eerste massage. Doordat ik de massage rustig start zou dit nooit zo hevig mogen zijn dat het het dagelijkse leven beïnvloedt. Pijnverlichting, verbeterde doorbloeding, afvoeren van afvalstoffen en ontspanning is het doel van de zorgmassage.

Deze eerste afspraak inclusief massage duurt meestal 30 minuten, maar je kunt ook kiezen voor een massage van 45 of 60 minuten. In de tijd die overblijft wordt dan een ontspanningsmassage gegeven. De kosten zijn gelijk aan de prijs van de zorgmassage zoals vermeld op de tarievenpagina. Ik breng geen extra intakekosten in rekening. Masseurs worden door de zorgverzekeringsmaatschappijen niet als zorgverlener gezien. Daarom worden de massages helaas niet vanuit de verzekering vergoed.