fbpx
Margriet de Vries Zorgmasseur mijn verhaal

Ik masseer veel mensen die chronische pijn ervaren. Zelf heb ik ook chronische pijnklachten. Dit heeft mij gemotiveerd om me om te scholen zodat ik anderen hierbij kan helpen.

Pijn heeft altijd een verhaal…
Hierbij dat van mij. Dit geeft aan wat mij motiveert om mensen met klachten te willen helpen bij het verminderen van hun pijn of beter uit kunnen voeren van dagelijkse handelingen.


Whiplash

Op een zondagochtend in 1997 was ik met de auto onderweg naar Gorinchem. Toen we stilstonden voor een verkeerslicht reed een auto met  een snelheid van zo’n 60 kilometer per uur achterop de onze. Een flinke klap. Het gevolg voor mij was een Whiplash.

Tijdens de eerste jaren na het ongeval heb ik verschillende soorten therapie gehad. Na verloop van tijd vervaagde mijn hoop op volledig herstel en werd ik steeds minder actief. Ik was voor ca. 50% afgekeurd en heb in het begin nog geprobeerd te sporten maar na een tweede kleine aanrijding moest ik daar mee stoppen.


Fibromyalgie

In april 2021 heb ik de diagnose Fibromyalgie gekregen. De klachten die ik sinds 2005 had hebben nu eindelijk een naam. In 2014 testte ik negatief voor Fibromyalgie. Maar de verhalen van verschillende mensen die ik masseer waren zo herkenbaar dat ik dit jaar opnieuw een verwijzing aan heb gevraagd voor verder onderzoek. Nu was de score op de tenderpoints duidelijk aanwezig.


Herstel in beweging

Het duurde 18 jaar voor ik in 2015 zover was om de stap naar de sportschool opnieuw te zetten. Eenmaal daar merkte ik dat oefeningen zwaar waren en ben ik mijn trainingsprogramma aan gaan passen. In kleine stapjes heb ik toegewerkt naar herstel en het sterker maken van de grote spiergroepen en verbeteren van mijn uithoudingsvermogen. Voorzichtig heb ik ook de kwetsbare spieren in mijn nek aangepakt.
Na enige tijd merkte ik vooruitgang. Ik kreeg meer energie en wilde proberen hoe mijn lichaam op hardlopen zou reageren. Ook dat ging goed zolang ik mijn grenzen in acht nam en heel rustig opbouwde. Ik voelde me energieker, vrolijker, mijn lichaam herstelde zich zelf beter en sneller na een terugval en mijn spierkracht en uithoudingsvermogen namen toe. Door de combinatie van sporten en het aanpassen van mijn voedingsgewoonten kon ik zo’n 30 kilo afvallen. Wat me verder motiveerde om deze leefstijl door te zetten.

Toen ik enkele jaren geleden op een punt aankwam waarop ik ging nadenken over mijn toekomst besloot ik een carrière switch te gaan maken. Mijn werk speelde zich mijn hele leven al achter de computer af en daar wilde ik verandering in brengen.
Sport, mensen helpen en mijn eigen ervaringen wilde ik gaan combineren. Deze wensen zijn samen gekomen nu ik als Medisch Fitnesstrainer en Zorgmasseur werk. Mensen helpen met het verminderen van hun klachten, de dagelijkse bezigheden beter en zonder of met minder pijn uit te kunnen voeren, de kwaliteit en het plezier van het leven te verbeteren of begeleiden bij het gaan sporten of bewegen.


Zorgmassage

Om meer kennis van de spieren en hun functie te krijgen ben ik in 2019 gestart met een opleiding voor Sportmasseur. Masseren ben ik zo leuk gaan vinden dat ik mijn werkzaamheden hiermee destijds uit heb gebreid. Inmiddels masseer ik fulltime en ben ik gestopt als sportinstructeur. Kijk voor de prijzen op de tarievenpagina.

Wil je weten of ik voor jou iets kan betekenen? Ik denk graag met je mee.
Tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking/intake kan ik je meer vertellen. Je kunt je aanmelden via het contactformulier, telefonisch of via WhattsApp (06-30056016).


Met hartelijke groet,
Margriet de Vries