fbpx
Vrouw krijgt een hot stone massage voor de rug

Hot stone massage

Hot stone massage komt oorspronkelijk van de indianen. Zij gebruikten opgewarmde lavastenen om chronische pijn te verlichten.
Deze ontspannende massage van warme basaltstenen afgewisseld met ontspannende massagegrepen helpt bij spierpijn, zenuwpijn, gewrichtsproblemen en kan voor een betere nachtrust en bloedcirculatie zorgen.

De hot stone massage is een ontspanningsmassage voor het hele lichaam.
– 30 minuten: Massage van de gehele achterzijde van het lichaam. Voeten, benen, rug, nek en schouders.
– 45 minuten: Als de massage van 30 minuten maar inclusief de armen en extra aandacht voor de nek en schouders omdat hier zich vaak veel spanning ophoopt.
– 60 minuten: Volledige lichaamsmassage. Als 45 minuten inclusief voorzijde benen en bovenzijde voeten.

De verwarmde basaltstenen worden soms ook gebruikt bij de andere massages om de spieren op te warmen. Deze weldadige warmte zorgt meteen voor een heerlijke ontspanning waardoor spieren optimaal tot rust kunnen komen.


Betere nachtrust

Massage geeft zowel fysiek als mentaal ontspanning. Een moment voor jezelf. Met rustige muziek op de achtergrond, de warmte van de stenen en de ontspannende werking van de knedingen komt het hele lichaam tot rust.


Coldstone massage

Een cold stone massage helpt stress te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. De koele temperaturen (4 – 6 °C) van de stenen helpen om zwelling, een opgeblazen gevoel en ontstekingen te verminderen. Gelijktijdig worden de bloedsomloop en het energieniveau verhoogd.
In overleg kan de coldstone massage al dan niet op de rug en / of buik worden toegepast.


Pijnverlichting met Hot- en Coldstone massage

Zowel een hot stone massage als een coldstone massage kan (chronische) spier- en zenuwpijn verlichten. Door de warmte van de stenen en de massage verbetert de bloedcirculatie en kunnen spieren ontspannen. Bij een coldstone massage worden de zenuwen verdoofd waardoor ze geen signaal van stress meer naar de hersenen zende. Doordat dit signaal wegvalt kunnen spieren zich weer ontspannen.


Gecombineerde Hot- en Coldstone massage

Hot stone set voor ontspanningsmassage

Je kunt een hot- en coldstone massage ook combineren. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. De koude stenen die daarna worden gebruikt zorgen ervoor dat de bloedvaten zich weer vernauwen. De combinatie van eerst warm en daarna koud zorgt voor een diepe ontspanning en een goede afvoer van afvalstoffen.


Op de pagina tarieven staan de actuele prijzen van deze ontspanningsmassage.
Ook bij deze massage gelden de algemene contra-indicaties.