fbpx

Chronische pijn heeft veel invloed op de levenskwaliteit. Mensen met langdurige pijn- en stijfheidsklachten hebben meestal al veel artsen en therapeuten bezocht. Mijn zorgmassage is een combinatie van verschillende massagevormen die de doorbloeding verbetert en spierspanning en pijn vermindert.

Tijdens de intake bespreken we wat de klachten zijn en kan ik enkele functietesten doen om te achterhalen welke spieren deze klachten veroorzaken. Hierna ga ik meteen masseren. Tijdens de massage zie en voel ik de reactie van de spieren en stel vaak nog wat extra vragen. De oorzaak blijkt dan soms op een heel ander plek te zitten. Ik masseer de pijnlijke plaats voor verlichting van de pijn en stijfheid en daarnaast ook het gebied dat de klachten veroorzaakt.

Masseur geeft een zorgmassage van het bovenbeen

Wanneer kan een massage helpen?

Naast het verlagen van spierspanning bij spierpijn of stramheid kan massage ook pijnverlichtend en ontspannend zijn bij o.a. de volgende klachten of aandoeningen:
– Whiplash;
Fibromyalgie;
Spanningshoofdpijn;
– CVS;
– Stress of burn-out;
– Hoofdpijn of migraine;
– Restklachten na Corona;
– Bewegingsbeperkingen na b.v. een Frozen shoulder of operatie;
Een pieptoon in het oor, oorsuizen of Somatische Tinnitus;
Kaakklachten.

Wil je weten of massage jou kan helpen je (pijn)klachten te verminderen? Bel of app me voor meer informatie 06-30056016.


Is de massage pijnlijk?

Vaak hoor ik ervaringen dat massage heel pijnlijk is. Ik streef ernaar dit zoveel mogelijk te voorkomen. Soms moet een hardnekkige verkleving stevig aangepakt worden maar dat zal nooit tijdens de eerste behandeling gebeuren. En als het op een gegeven ogenblik nodig is geef ik aan dat ik een bepaald punt intensiever ga masseren.

Na de eerste afspraak kijken we hoe jouw lichaam op de massage reageert. Sommige mensen reageren er sterker op dan andere. Ik begin bij dan ook nooit meteen met een heel intensieve massage. Bij de tweede afspraak vraag ik naar je ervaring en eventuele napijn. Op basis daarvan voer ik als het kan en nodig is de intensiteit van de massage op.

Na de massage kun je verschillende dingen merken zoals bijvoorbeeld een beurs gevoel, loom- of vermoeidheid of een gevoel van spierpijn. Dit moet echter de tweede dag na de massage alweer flink verminderen en op de derde dag zo goed als verdwenen zijn. De klachten mogen nooit zo heftig zijn dat ze je beperken in je dagelijkse leven.
En na de massage geef ik het advies om goed water te drinken zodat de vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Lees hier meer over de contra-indicaties bij massage.