fbpx
Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is gericht op mentale als fysieke ontspanning. Ontspanningsmassage is de meest bekende massage en wordt al duizenden jaren toegepast.

We hebben het druk en veel mensen hebben de neiging door te gaan en zichzelf weinig tijd te gunnen voor ontspanning. Een ontspanningsmassage haalt de spanning uit je spieren en is heerlijk rustgevend terwijl tegelijk ook het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

Ik vraag je voor de massage of hogere spierspanning, knopen en verklevingen die ik misschien tijdens de ontspanningsmassage tegen kom aangepakt kunnen worden. In dat geval wordt er tijdelijk in dat gebied iets intensievere massagegrepen toegepast. Tijdens de massage staat zachte muziek op, worden rustige massagegrepen toegepast en wordt over het algemeen niet gepraat om op die manier volledig te kunnen ontspannen.
Als er voldoende tijd voor is eindig ik ook vaak de zorgmassages met enkele minuten ontspanning. Een heerlijke afronding van je massage…

Wil je zoveel mogelijk effect uit de massage halen dan is het advies om 1 keer per maand een afspraak te maken voor deze relaxte massage. In 60 minuten kan een full body massage gegeven worden, in 30 minuten wordt alleen de achterzijde van het lichaam gemasseerd.
– 30 minuten: Massage van de gehele achterzijde van het lichaam. Voeten, benen, rug, nek en schouders.
– 45 minuten: Als de massage van 30 minuten maar inclusief armen en handen.
– 60 minuten: Volledige lichaamsmassage. Als 45 minuten inclusief voorzijde benen en bovenzijde voeten.

Na de massage kun je een loom gevoel ervaren, maar meteen ook extra energie hebben. De massage kan zorgen voor vermindering van spierspanning en vermoeidheid. Maar ook voor soepelere gewrichten, een verbeterde concentratie, vermindering van stress en werkt tegen depressie. Daarnaast versterkt het je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand.

Ik hoor het graag als er recente operaties plaats hebben gevonden, je blessures hebt of dat je zwanger bent. Dit betekent niet meteen dat de massage niet door kan gaan. Ik kan er dan voor kiezen om de massage aan te passen die aansluit op jouw situatie.

De prijzen van de ontspanningsmassage kun je vinden op de tarievenpagina.

Lees hier meer over de contra-indicaties bij massage.