fbpx

Babymassage

De babymassage is een ontspannende massage waarbij gekeken wordt naar triggerpoints en spierspanning.
Shantala babymassage is een totale lichaamsmassage voor je baby. De aanrakingen bij deze ontspanningsmassage zijn er op gericht om te kalmeren, pijn te verlichten en te ontspannen.
Door massage wordt je baby zich meer bewust van zijn of haar eigen lichaam en worden alle lichaamssystemen zoals o.a. het ademhalingssysteem, de nieren en de spijsvertering verbeterd. Verder worden tijdens de massage reflexzones gestimuleerd waardoor het zelf herstellend vermogen aangesproken wordt. Wanneer er tijdens de massage spanning in de spieren wordt gevonden wordt dit op een zachte manier los gemasseerd.

Babymassage kan toegepast worden bij bijvoorbeeld darmkrampen, slecht slapen, overstrekken en voorkeurshouding.


Kindermassage

Ook de kindermassage is een combinatie van ontspanning en het verlagen van eventuele spierspanning. Hier worden technieken van zowel de Shantala massage als zorgmassage toegepast.
Op een speelse manier worden tijdens een rustige massage spierspanningen opgezocht. Gevonden spanningspunten worden op een lage intensiteit weggemasseerd.
In een kinderlichaam gebeurt van alles. Zo zijn er perioden van snelle groei, ontvangen ze dagelijks nieuwe prikkels en mogelijk is er tijdens of na de geboorte al spierspanning opgebouwd die jaren later nog voor onrust kan zorgen. Een voorkeurshouding als baby zijnde geeft spierspanning in de nek die lange tijd later nog invloed kan hebben.

De massage kan bij kinderen gestart worden met de kleding aan. Vertrouwen en zich veilig voelen is de basis voor een succesvolle behandeling. Na de kennismaking wordt de massage op speelse wijze opgebouwd. Aanrakingen, het wennen aan de nabijheid van de masseur en de massagehandelingen worden afgestemd op het tempo dat het kind (non-)verbaal aangeeft.
Kindermassage kan helpen bij slecht slapen, groeipijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoog sensitiviteit, hoofdpijn, buikpijn en concentratieproblemen.


Contra Indicaties

Babymassage voor ontspanning en het verminderen van fysieke ongemakken

Je baby of kind kan niet worden gemasseerd als er sprake is van:
– Acute infecties
– Hoge koorts
– Opgezwollen lymfeklieren
– Inwendige bloedingen

Lees hier meer over de contra-indicaties bij massage.

Meer informatie over de prijs van deze massage staat op de tarievenpagina.