fbpx
Afslankmassage van de buik

De afslankmassage is ook bekend onder de naam Sveltessa of cellulitemassage. Deze massage is een figuur corrigerende massage zonder medisch ingrijpen. Door middel van diverse technieken worden cellulite en vetophopingen verminderd.

De stevige en diepe massagetechnieken maken het bindweefsel los en worden onderhuidse vetcellen waar naast vet ook vocht opgeslagen zit leeg gemaakt.
De afslankmassage zorgt niet voor het verbranden van extra vet of verlies van kilo’s. Wel geeft deze massagevorm een stevigere, strakkere en gezondere huid en kan een omvangverlies van gemiddeld 5 tot 7 cm geven.
Na de behandeling voelt men zich vaak energieker door de afvoer van afvalstoffen.


Massage kuur

De afslankmassage wordt als kuur gegeven waarbij de eerste 2 weken in het teken staan van opbouw en gewenning.
Deze eerste 2 weken wordt 1 x per week gemasseerd, daarna 4 weken 2 x per week. De massages duren 1 uur per behandeling. Het lichaam is verdeeld in 2 zones. De benen en billen is 1 zone en de rug en buik de 2e. Per massage wordt 1 zone behandeld.

Voorafgaand aan de kuur wordt een intake gedaan van een half uur. Hierin wordt achtergrondinformatie gevraagd, de startmetingen gedaan zodat de voortgang bekeken kan worden. Afsluitend wordt een korte massage gegeven zodat er een indruk is van de massagevorm. Hierna kun je beslissen of je wel of niet door wilt gaan met de volledige kuur.


Cellulite

Cellulite wordt vooral veroorzaakt door een toename van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Vet wordt opgeslagen waardoor vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd. De doorbloeding in het bindweefsel stagneert en de vetcellen in de huid nemen toe. De afslankmassage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van vocht en gifstoffen.
Je zult dan ook altijd het advies meekrijgen om na de massage veel water te drinken zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

De prijzen van de massages staan op de tarievenpagina.

Deze massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Lees hier meer over de contra-indicaties bij massage.